Joke i Josip A Lisac u Seasplash Summer Club-u

JOKE (Fr) & Josip A Lisac (N. Sad) live!
Seasplash Summer Club - Fort Punta Christo, Pula, Croatia

U Seasplash Summer Clubu 8. kolovoza pripremamo pravu koncertnu poslasticu! Iz Francuske stiže živopisan bend Joke uz koji nećete ostati ravnodušni, a prije njih zagrijat će vas bend Josip A Lisac iz Novog Sada. Muskulfiber zagarantiran!

JOKE (Fr)
joke-joke.net/
www.facebook.com/the.jokejoke
Francuski bend u postavi bas, gitara, brass sekcija, bubnjevi, pjevač i DJ. Na sebi svojstven način spajaju rock, funk, dub, reggae, hip-hop, ska, punk u zanimljiv i intrigantan spoj vesele, energične i pozitivne atmosfere.

Ovaj DIY band možemo promatrati kao jedan od nasljednika Mano Negra koji uz sve navedene utjecaje miješa i world music.

Lavoblaster je recentni studijski materijal benda snimljen tijekom turneje u Burkini Faso. Album kombinira najbolje od Ougadougou rapa (D-Oud, Busta Gaeenga, Valian, Art Melody...), poznatih burskih glazbenika (Victor Démé, Issouf Diabaté, Beby Bissongo...) i drugih prijatelja uključujući Dubamix (Francuska), Dubioza kolektiv (BiH) i Djmawi Africa (Alžir).

Jednom je domaći recenzent u lucidnom trenutku žanr koji sviraju Joke krstio kao "kalaš-reggae".

JAL - Josip A Lisac (Novi Sad)
www.josip-a-lisac.com
www.facebook.com/bend.josipalisac

Novosadski bend okuplja glazbenike različitih stilova i afiniteta, čije se stvaralaštvo najviše oslanja na ska/reggae forme i ritmove, ukomponirani s raznim pravcima 21. stoljeća – rock, blues, folk, jazz,... Tekstovi se bave socijalnim, ljubavnim, urbano-filozofskim temama koristeći se ironijom, poezijom, rimom, šalom, a najviše igrom riječi, što je i jedna od osnovnih odlika ovog sastava, počevši od samog imena.

Sve informacije o Seasplash Summer Clubu možete naći na:
www.seasplash-festival.com/summer-club
www.facebook.com/seasplash.summer.club.fort.puntachristo
www.fortpuntachristo.net